De danskes kirker – mest om moderne kunst - Lidenskab, ikke videnskab.

FOREDRAG

Jeg fortæller om “Gensyn med de danskes Øer” på Cafe Gl. Elmegård på Drejø

Jeg stiller gerne op og fortæller om projektet “Moderne kunst i de danskes Kirker”. Fortæller om et pensionistprojekt som bringer Fruen og undertegnede rundt i landet og i et landskab, hvor der sjældent er mere en 5 km mellem kirkener.

Drejøboerne er mødt talstærkt op.

Monumenter, der står som levende huse fyldt med vores fælles historie. Vi har godt 2200 kirker i Danmark, der er moderne kunst i mindst 1400 af dem, så der er nok at tage fat på. Som regel transporterer vi os på motorcykel, så er rejsen nemlig osse en oplevelse. Og altid med mobiltelefonen som GPS og kamera. Alle billederne på hjemmesiden er taget med en Iphone. Hele ideen med projektet er at gøre det nemt at finde en interessant kirke at besøge. Tag din smartphone. Tast www.dedanskeskirker.dk så kommer du ind på sitet. Her venter der dig en ny verden af oplevelser. Moderne kunst i danske kirker. Og så det løse… specielle kirker med en god historie.

Ekspeditiondeltegerne på “Gensyn med de danskes Øer” Fra venstre: Erik Skibsted, Jørgen Flindt Petersen, Erland Porsmose.

Jeg kan nok heller ikke nære mig for at fortælle en historie eller 2 fra 50 år i mediebranchen – ikke PÅ skærmen men BAG mikrofonen(radio), kameraet(fotograf) og i kontrolrummet(TV2 Nyhederne). Om Radioprogrammer – bl.a. En serie med kirketjener Viggo Thornvig, der fortæller på samarbejdet med Kaj Munk. Om kortfilmene “Gud alene Æren” “Jane Muus og billedet” og Pottemageren – en håndværker” Om TV-programmerne “Branden på Hotel Hafnia”, “Maja Lisa Engelhardt – portræt af en proces”, “Gensyn med de danskes Øer”og sidst, men ikke mindst “Højlunds Forsamlingshus”, “Station2” og livet på en nyhedsredaktion.

Find kalender og kontakt mig via kontaktformularen under fanebladet “KONTAKT“, så finder vi en måde at få enderne til at nå sammen på. Har du på anden måde lyst til at bidrage til projektet, så kontakt mig endelig.
KH
Erik Skibsted

X

UDVIKLINGSSITE

Velkommen til "De danskes Kirker - mest om moderne Kunst"

Site er under udvikling - af frivillig arbejdskraft - funktionsfejl og langsom indlæsning kan forekomme. Det grafisk udtryk vil også ændre sig, når det forhåbentlig lykkes at skaffe midler.
God fornøjelse.

KH
Erik Skibsted