De danskes kirker – mest om moderne kunst - Lidenskab, ikke videnskab.

Knud Nielsen

Knud Nielsen 1916-2008

Nedenstående er citeret fra Claus Grymers nekrolog i Kristeligt Dagblad den 15 maj 2008:

“Knud Nielsen, der fra 1958 var medlem af Grønningen, stammede fra Fredensborg i Nordsjælland. Han kom i maskinlære, men det var ikke noget for den følsomme unge mand. I stedet blev han indsæber hos en barbermester og kom senere i lære som barber. Og efter at have fået svendebrev i 1939 blev han selvstændig. Tre-fire kunder om dagen var nok til, at han den øvrige del af dagen kunne koncentrere sig om det, der var hans lidenskab: at male. Dette foregik i barbersalonens baglokale. Som kunstner var han autodidakt og debuterede på Kunstnernes Efterårsudstilling i 1941. Hans kunstneriske fædre var Kandinsky, Klee og Miró.

I årene 1966-86 var han lektor ved Det Kongelige Danske Kunstakademi, hvor et af hans råd til eleverne var dette: I må aldrig iklæde jer andres tøj. I skal finde jeres eget!
Til Vejle-egnen flyttede Knud Nielsen og hans kone i 1976. De ledte efter en mindre gård, men endte med at slå sig ned på Vindelev Kro, hvad ingen af dem havde forestillet sig. Dér skabte de efterhånden et kulturcenter indeholdende en manifestation af Knud Nielsens kunstneriske virke gennem 67 år. ” Se hele Claus Grymers nekrolog her.

X

UDVIKLINGSSITE

Velkommen til "De danskes Kirker - mest om moderne Kunst"

Site er under udvikling - af frivillig arbejdskraft - funktionsfejl og langsom indlæsning kan forekomme. Det grafisk udtryk vil også ændre sig, når det forhåbentlig lykkes at skaffe midler.
God fornøjelse.

KH
Erik Skibsted