De danskes kirker – mest om moderne kunst - Lidenskab, ikke videnskab.

Gerda Swane

Gerda Swane (1930-2004) er fortrinsvis portræt-og landskabsmaler, men har også beskæftiget sig med religiøse motiver og udført større nonfigurative udsmykningsopgaver samt freskoarbejder. Af portrætterne kan især fremhæves hendes intense skildringer af moderen, Agnete Swane, malet mellem 1985-94. S. lader ofte farverne samle sig i mosaikagtige flader og viser en forkærlighed for stærke røde nuancer. Penselføringen er bred og summarisk. Hun er knyttet til Huset i Asnæs og var i de unge år medlem af kunstnergruppen Kvadraten.

Ovenstående er hentet fra Weilbachs kunst leksikon. Se mere på Weilbach

 

 

Gerda Swane er måske mest kendt for sin bog om livet på Malergården. Et liv der mildt sagt ikke var helt almindeligt. Gerda Swane testamenterede sit hjem Malergården til Odsherred Komune. I dag er Malergården åben for offentligheden som museum over en bemærkelsesværdig kunstnerfamile. ES

X

UDVIKLINGSSITE

Velkommen til "De danskes Kirker - mest om moderne Kunst"

Site er under udvikling - af frivillig arbejdskraft - funktionsfejl og langsom indlæsning kan forekomme. Det grafisk udtryk vil også ændre sig, når det forhåbentlig lykkes at skaffe midler.
God fornøjelse.

KH
Erik Skibsted